על חוויות אדיפליות במשפחות חד-מיניות
בעשורים האחרונים הצטברו ממצאים מחקריים המעידים על כך שילדים הגדלים במשפחות חד־מיניות מתפתחים היטב. ממצאים אלה, שאינם עולים בקנה אחד עם תחזיותיה של התיאוריה האדיפלית, חושפים את הטיותיה של התיאוריה ומחייבים בחינה מחודשת של הנחות היסוד שלה.
המשולש החדש, ספר פרי מחקר פורץ דרך, מקבל עליו את האתגר ויוצא לחקירה שיטתית של מאפייני המשפחה החד־מינית המפירים את ציפיותיו של המודל האדיפלי. באמצעות המחשות שובות לב, שלוקטו מתוך מפגשים עם 33 ילדים ומשפחותיהם, ותוך שיתוף בהליך הפרשני, פותח המשולש החדש צוהר לעולם עשיר של פנטזיות וקונפליקטים לא־מודעים ומשרטט תמונה מגוּונת ומורכבת של יחסי שארוּת.
מטפלים, אנשי חינוך וקובעי מדיניות ציבורית; הורים חד־מיניים, הורים שנעזרו בתרומת זרע או ביצית והאנשים המלווים אותם בדרכם; ולמעשה כל אדם המתעניין בתהליכי ההתפתחות האנושיים ובדרכי השפעתו החמקמקות של השיח החברתי על הנפש האינדיבידואלית, יוכלו כולם למצוא בספר זה אוצר של ידע מקיף ומעמיק.
"ספר מבריק, חדשני וחשוב, המלמד לפני הכול ואחרי הכול – מהי חשיבה פסיכואנליטית במיטבה."
פרופ' דנה אמיר, אוניברסיטת חיפה והחברה הפסיכואנליטית בישראל
"הישג עצום […] בזכות השילוב הנדיר בין הידע הרב והניתוח התיאורטי הניואנסי ובין כישרונה הספרותי של החוקרת מוצע לקורא ספר אינפורמטיבי ומלמד, שהוא בעת ובעונה אחת קריא כמעט כמו סיפורת."
ד"ר אסתר רפפורט, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ו-ACAP
זוכה בפרס יעקב בהט לספר העיון המקורי הטוב.